Veskis õpetatakse rahvalikke seltskonnatantse

Eeloleval pühapäeval kell 20 saab Veski trahteris jälle rahvalikke seltskonnatantse tantsida. Samme õpetab rahvatantsurühmade Piiprellid ja Öieti juhendaja, tantsuklubi eestvedaja Eena Mark, kes lubab muu hulgas meelde tuletada, kuidas tantsitakse pa-despanni, reinlenderit ja papiljonipolkat. Oma isa Juhan Paaskivi lugusid mängib Helga Nurmekann sõpradega.

Helga Nurmekann on ise staažikas Veski trahteri esineja, kellele meeldib oma sõnul “trallida ja lõbus olla”. Seegi on üks põhjus, miks tasub 30. mail sammud Veski trahterisse seada.

Esimest korda tantsiti tantsuklubis vanu seltskonnatantse rahvusvahelisel tantsupäeval, 29. aprillil Leisi Värksseppade muusika saatel ja Tiina Oksa juhendamisel. Tantsuklubi eesmärk on vanade tantsude õppimine ja meeldetuletamine ning eelnevad teadmised-oskused ei ole vajalikud. Ütleb ju prantsuse vanasõnagi, et miski pole nii noor kui vana tants.

Eve Tuisk

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)