Raehärrad riietaksid taksosohvrid vormi (3)

Raehärrad riietaksid taksosohvrid vormi

JÄID RAHULE: Linnakodanikukomisjoni palvel taksondust takseerinud linnavalitsuse ametnikud ja komisjoni liikmed jäid Kuressaare taksodega üldjoontes rahule ja leidsid, et olukord paraneb aasta aastalt.
Foto: Peeter Kukk

Kuressaare linnavolikogu linnakodanikukomisjon arutas taas taksode teemat ning leidis, et õige oleks kehtestada taksot sõitvatele autodele vanuse piirmäär ja võimalusel panna taksojuhid kandma kas lipsu või embleemiga ühtset vormi.

Teema tõstatas taas komisjoni liige Enn Rettau, kes volikogu eelmise koosseisu liikmena arutles nn taksonduse üle ka aasta tagasi. Kahjuks oli Rettau eile haigevoodis ja Saarte Häälele kommentaare anda ei saanud, küll aga märkis tema kolleeg komisjonist Leonid Siniavski, et teema tõstatus tõesti seetõttu, et kuigi üldine pilt pole laita, on siiski taksosid, mis ei näe head välja.

Rettau ja Siniavski käisid ka koos Kuressaare linnavalitsuse linnamajanduse osakonna spetsialisti Astrid Jõeäärega reidil, et vaadata üle tänavukevadine olukord. “Erilisi pretensioone meil ei olnud,” ütles Jõeäär Saarte Häälele. Tema sõnul on taksonduse olukord aasta aastalt paranenud. “Paneks praegu hindeks neli pluss,” hindas Jõeäär olukorda, toonitades, et asi liigub ikka korrektsuse suunas.

“Kui peatuses seisabki mõni väsinud takso, on ju kliendi valida, kas ta sellesse istub või mitte,” leidis ametnik, kelle sõnul võeti taksode vanusepiirang maha 2005. aastal. Toona, kui taksofirmade esindajatega ühise laua taga istuti, leiti, et sel pole mõtet. Läbivad ju taksod igal aastal tehnilise kontrolli, mis on rangem tavasõiduki ülevaatusest.

Kuressaare Takso juhataja Rando Kaubi tõdes, et mõte kehtestada vanusepiirang taksodele on kahe otsaga asi. “Olen ise taksot sõitmas näinud nii vana Volgat kui ka Pobedat,” rääkis Kaubi, kes usub, et sellised uunikumid võiksidki olla ennekõike tõmbenumbriks turistidele.

Mis puutub aga taksojuhtide rõivastusse, siis on Kuressaare Takso juhataja nõus, et kliente sõidutavad juhid peavad välja nägema korrektsed. “Kas see aga just lips peab olema, on omaette küsimus, meil siin saarel küll erilisi turvalisuse probleeme ei ole, kuid lips taksojuhi kaelas võib saada talle ka saatuslikuks,” ütles ta, lisades, et pealegi on suvel kuumaga lipsustatud kurguauguga palav, sest tööpäevad on pikad ning hea, kui juhid särke vahetada jõuavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)