Lugeja kiri: Kirjandus ja muusika käsikäes

On maikuu, kuid väljas valitseb leitsak ja kraadiklaasi näit on tõusnud lausa 29 soojakraadini. Väike seltskond huvilisi on kogunenud Orissaare raamatukokku, et kuulata nii luulet kui ka muusikat. Tähistame kevadiste juubilaride tähtpäevi.

Alustame Jaan Vormsiga, kelle sünnist möödub tänavu 125 aastat. Eha teeb ülevaate Vormsi elust ja loometeest ning Sirje loeb vahele tema luuletusi ja vahelugemisi, mis on ilmunud ajalehes Meie Maa, mille tegevtoimetaja Jaan Vorms aastaid oli. Heliloojatest möödub tänavu 170 aastat Pjotr Tšaikovski sünnist. Riina Juul, muusikapedagoog, teeb väikese sissejuhatuse ja siis kuulame Tšaikovski “Kurba laulu”, mille esitavad viiulil Pille-Riin Laaneväli ja klaveril Monika Kipper.

Kirjanikest jätkame Villem Grüntal-Ridalaga, kelle sünnist möödus 125 aastat. Ülevaate tema elust teeb Eha ja luulet loeb Signe. Muusikapalaks Henryk Wieniawski “Masurka”, esitajaiks taas Pille-Riin Laaneväli viiulil ja Monika Kipper klaveril.

Jutujärg jõuab Joel Sangani, kes tähistab oma 60. sünnipäeva. Eha poolt ülevaade ja luuletusi loeb Marlin. Õhtu lõpetame Franz Lehariga, kelle sünnist möödub 140 aastat. Pille-Riin Laaneväli ja Riina Juul viiulil esitavad dueti Lehari operetist “Lõbus lesk”, neid saadab klaveril Monika Kipper.

Sirje Tarvis

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)