Pädastes asub Eesti parim restoran (1)

Eesti restoranide töötajad ja rahvusvaheline žürii tunnustasid Pädaste mõisa restorani Alexander Eesti parima restorani tiitliga, lisades, et Alexander on ilma häbenemiseta loodud võitmiseks.

“Pädaste mõis kutsub kokku inimesi kogu maailmast. Kutsub kokku selleks, et nad mõisas mitte midagi ei teeks. Lihtsalt oleksid ja seda ka naudiksid,” märgitakse põhjenduses, lisades, et olemine ongi kõige nõudlikum vorm. Selle vormi tipuks on õhtusöök Alexandris.

Pädaste Alexander seisab Eesti 50 parema restorani nimekirja eesotsas, talle järgnevad sellised Tallinnas asuvad Eesti tippsöögikohad nagu Ö, Tchaikovsky ja Egoist.

Üksteise hindamise süsteem toimib

Edetabeli koostamise korraldajad ühendusest Eesti Maitsed tõdesid, et metoodika, kus restoranid ise üksteist hindavad, on hästi toimiv, sest üksteise tegevust jälgitakse hoolega. Lisaks on selline edetabel väga demokraatlik.
Kolleegide tunnustuse üle tundsid heameelt ka Pädaste mõisa omanik Imre Sooäär ja Alexandri peakokk Peeter Pihel.

“Finalistide hindamiseks tuli esimest korda kohale rahvusvaheline žürii Euroopa tipptoidukriitikutest ja restoraniekspertidest, kellest mitmed on ka Michelini kohtunikud. See hoidis ära igasuguse onupojapoliitika ja eelarvamused, mis väikeses riigis selliste võistlustega ikka kaasnema kipuvad,” märkis Imre Sooäär.

Nii Sooääre kui ka Piheli sõnul oli võit seda suurem tunnustus, et finaalis oli žürii täielikul üksmeelel. “See on kogu meie tiimi tööle Pädaste mõisa Alexandri restoranis suur tunnustus,” nentis Peeter Pihel, lisades, et heameel on ka seepärast, et esikoht läks Tallinnast välja.
Sooäär lausus, et kindlasti on see ka tunnustus Kuressaare ametikoolile, kus on õppinud nii Pädaste kööki vedavad Peeter Pihel, Martin Meikas ja Kristo Malm kui ka mitmed teised töötajad.

Tunnustus paneb Sooääre sõnul kindlasti veelgi rohkem panustama heale kvaliteedile. “Samas on see ka veel raskem koorem kanda, sest inimesed tulevad esikoha võitnud restorani alati kõrgendatud nõudmistega,” arvas ta.
Imre Sooääre arvates olid Alexandri trumpideks kindlasti kohalik tooraine ja kohalikud maitsed ning Põhjala saarte köögiga tegelemine. “Tänapäeval on inimesed tüdinud ülikeerulistest kombinatsioonidest ja otsivad lihtsaid ja ausaid eri piirkondade maitseelamusi,” lausus Sooäär.

Põhjala köögi osas minnakse uue hooga edasi ka sel aastal. Aprillis rändas näiteks Peeter Pihel ringi Põhjala saartel, et leida uusi maitseelamusi, mida Alexandris kasutada.
Eesti 50 parema restorani valimisel oli eraldi kategooria “ehedalt eestimaine”. Selles kategoorias sai kolmanda koha Lümanda söögimaja ja kuues oli Muhu kalakohvik. Kõige ehedamalt eestimaine toidukoht peaks selle nimekirja järgi olema Altja kõrts Lääne-Virumaal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)