Kõne Iffile: Täna räägime suvisest tuuritamisest

Kõne Iffile: Täna räägime suvisest tuuritamisest

 

Minul on suvised plaanid juba tehtud, mina küll tööpuuduse üle eriti ei kurda. Esimene kord, kus ma Saaremaal laulan, on juba 29. mail Kaarma maalinnal, seal toimub maakonna laulupidu. Minu enda jaoks on Saaremaal üks olulisemaid sellesuviseid üritusi 23. juunil ehk jaanipäeval.

Siis laulan koos ansambliga Helios Lümanda vallas Leedri küla jaanitulel. Seal on valmis ehitatud üks ilus maja, mida nad ise nimetavad Külaküüniks. Aasta tagasi oli seal lage maa ja siis ma laulsin samuti seal heategevusüritusel. Nüüd näen, kuidas see asi neil välja kukkunud on. Tunnetan läbi heategevuskontserdi natuke oma näpujälge ka selle küüni peal.

Tähtis on minu jaoks veel 20. juunil toimuv Sõru festival Hiiumaal, kus me esineme koos Raivo Tafenau ja Ain Aganaga. Kui kontsertidest veel rääkida, siis üks suur kontsert toimub Elvas 9. juulil, kus on laval ka sellised lauljad nagu Jassi Zahharov ja Ott Lepland. Ja kes seal veel kõik koos on, ma täpselt ei teagi. Kui keegi sinnakanti satub, võib külastada.
11. juulil olen ansambli Apelsin külalisena Nasval. Aga ma ei oska veel täpselt öelda, mis seal toimub, tean, et mingi külaseltsi värk on.

Seejärel algab aga sellesuvine tuur. Mõtlesin küll, et ei võta sel suvel mingit tuuri endale selga, eks see raske on teha küll. Aga nii läks ja see tuur algab 12. juulil pihta ja kestab kuni 22. juulini välja. Ja siis on veel 11.–13. augustil teine tuur koos Jassi Zahharoviga. Käime Jassiga mööda kirikuid ja meid saadab Margus Kappel. Tegime temaga juba jõuluajal mõned kontserdid koos. Kirikus on hoopis teistsugune laulmine, seal me ei kasuta võimendust, võib-olla vaid mõnes väga suures kirikus.

Minu meelest kannatab kirikus laulda küll isegi minusugusel mitte-ooperilaulja häälega inimesel. Millalgi kavatseme tulla ka Kuressaare kirikusse, aga täpset kuupäeva veel ei tea. Saaremaal on ilusaid ja heakõlalisi kirikuid küllaga, me katsetame, kuidas meil seda kirikutuuri vastu võetakse. Kui läheb hästi, siis võiks ju edaspidi Saaremaa kirikutes kohe mitu päeva ringi tuuritada.

Edasi on mul mitmeid esinemisi pulmades, sünnipäevadel ja muudel väiksematel üritustel. Aga augusti teises pooles püüan ma puhata, sest see sobib ka mu naise plaanidega. Augusti ja septembri vahetumine, mil lapsed lähevad kooli ja suvi saab otsa, on paljudel kiired ajad, kellel siis enam aega pidudel käia on. Mis saab sügisel edasi, pole ma veel plaaninud, aga küllap hakkavad need mängukesed ka uuesti pihta, kus ma osalenud olen. Sinna veel aega on ja nii kaugele ma tavaliselt ette ei mõtle.

Kui rääkida publikust, siis praegu on see värk, et kontserte toimub palju nagu endistel aegadel, kõikidele kontsertidele aga enam täismaja ei jagu. Aga saan aru, et ühest küljest on aeg raske ja küllap praegu mõjub ka kevad, inimesed tahavad olla aiamaal ja valivad kontserdile mineku asemel suvila.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)