Kaarma külavanemad saavad märgi rinda

Tunnustamaks külavanema ametit, annab Kaarma vald igale külavanemale spetsiaalselt tellitud rinnamärgi.

Kaarma vallavanem Margus Mägi ütles Saarte Häälele, et märk on kindlasti väärtuslik. Käsitsi emaileeritud märgid on hõbetatud ja oksüdeeritud, kasutatud on kahte värvi emaili.

“Need märgid on hästi ilusad ja sellist märki julgeb igaüks uhkusega kanda,” on Mägi kindel, et Sporrongis valmivad märgid on väärt kraam.
Külavanema märgi idee andsid tegelikult külavanemad ise valla arengukava koostamise käigus. Kui vallavalitsus uuris, kuidas saaks külavanemaid toetada või abistada, siis käidi välja mõte korraldada tunnustav üritus ja et külavanematel võiks olla ka oma märk. Märgid antakse kätte sügisel toimuval esimesel Kaarma valla külavanemate suurkogul.

Mägi sõnul on vallas praegu 70 küla ja märke sai tellitud 100 ehk siis varuga. Olgugi et märgi statuut pole veel valmis, arvas vallavanem, et isegi kui valitakse uus külavanem, siis endiselt külavanemalt märki keegi tagasi ei nõua. “Mina isiklikult jätaksin märgi külavanemale igaveseks,” sõnas Mägi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)