Saare- ja Muhumaa on häid laululinde täis

Saare- ja Muhumaa on häid laululinde täis

ROKIPOISS: Kui Orissaare poiss Joonatan Johanson oma “Lammaste rocki” esitab, jääb suu lahti – nii julgelt ja vahvalt tuleb see tal välja. Joonatani laulu naudivad ilmselgelt ka päevajuhid Indrek Saar ja Teele Viira.
Foto: Tõnu Veldre

On emadepäeva eelne varajane laupäevahommik Kihelkonna rahvamajas. Kohe on algamas laulukonkursi Saaremaa Laululind 2010 esimese vanuserühma (3–7-a) peaproov ja kontsert. Suminat-sagimist on palju. Emmed kohendavad tüdrukute kleidikesi, sätivad soenguid. Pisikesed poisid on härrasmehelikult soliidsed, viigipükstes ja kikilipsustatud…

Lauluõpetajad Laine Lehto ja Pilvi Karu, kes on teatavasti tänase päeva peakorraldajad, jooksevad ringi, paberid pihus, tähtsad näod peas: seletavad, juhendavad, suunavad, annavad nõu. Sest kogu see pikk päev peab sujuma nii ladusalt, et kõik esinema tulnud 54 laululast tunneks end laval vabalt, et nende laul kõlaks perfektselt ja publik naudiks kontserti täiega. Laval seab end valmis saateansambel ehk Veikko Lehto (klaver) ja Ain Kiviloo (kitarr).

Taasleitud vana

Tegelikult on laulukonkurss Saaremaa Laululind juba 20 aastat vana. Esimese maakondliku lastelaulukonkursi korraldas 1990. a tollane kultuuritöötaja Lea Kuldsepp ja tema eestvedamisel jätkus traditsioon ühtejärge 15 aastat. Viimased viis aastat on Laululind olnud varjusurmas, kuid tänavu otsustas kaks laulupedagoogi Laine Lehto ja Pilvi Karu selle ilusa traditsiooni taaselustada. Mõttel oli jumet, sest ega’s muidu poleks Saare- ja Muhumaa lasteaedade ja koolide lauluõpetajad piirkondlikesse vahevoorudesse toonud 530 väga hästi laulvat last.

Edasi loe laupäevaest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)