Linnajuhid: ükski pilt joonistamata ei jää (5)

Linnajuhid: ükski pilt joonistamata ei jää

Fotod: Peeter Kukk

Linn sai 447-aastaseks. Kuidas nii vanas linnas elada on?

Urve Tiidus (U. T.): Mina Kuressaare kodanikuna võin öelda, et siin on täitsa hea elada. Olen kuulnud ka, et paljud kuressaarlased on rahul.
Kalle Koov (K. K.): Mina arvan, et ta ongi parim Eesti linn. Sellepärast me siin elamegi.

Meediast on läbi käinud, et linna laenukoormus on uute seaduste tõttu tõusnud meeletuks. See lausa pärssivat linna arengut. Kas nüüd jäävad arengud ära?
K. K.: Tegelikult ei ole see veel seadusemuudatusena vastu võetud. Kohaliku omavalitsuse finantsjuhtimise seadus ei ole seadusena välja tulnud. See, millest sa praegu räägid, on vaid muutused, millega valitsus piiras omavalitsuste õigust võtta laenu. Eelkõige selleks, et hoida tasakaalus riigieelarve vahetuks üleminekuks eurole. Täna me ei saa rääkida, et Kuressaare linn oleks eiranud seadusi või ületanud seaduses lubatud piirmäärasid.

Kuressaare linna laenude maht on ca 48% puhastatud eelarvest, mis jääb igal juhul alla lubatu. Täna võib see tähendada seda, et meil on teatud aeg oluliselt raskem võõrvahendeid kasutada täiendavateks investeeringuteks.
5. lasteaaia ja muusikakooli kaasfinantseerimissummad me võtsime kõik sel aastal eelarvest, mitte laenurahast. Järgmisel aastal vajaminevad kaas-finantseerimissummad staadionile, keskväljaku ja jalgrattateede projekti tarvis, kõik need peame küll võtma oma eelarve baasilt, aga ei ole märke, et me sellega hakkama ei saaks.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)