Haiglat ja Saaremaa ühisgümnaasiumit kimbutavad vandaalitsejad

Viimastel nädalatel on Kuressaares taas sagenenud vandalismiaktid. Saaremaa ühisgümnaasiumi staadionil lõhutakse prügikaste, haiglas tungivad kurikaelad juba lausa majja sisse ja teevad seal lollusi.

Kuressaare haigla majandusosakonna juhataja Heli Salli sõnul on pahandusetegijad eelmisel ja sel nädalal tulnud haigla avatud ustest sisse ja rikkunud näiteks majajuhte. Nii polikliiniku- kui ka haiglaosas on kraabitud maha tähti majajuhisiltidelt, kus kirjas arstide vastuvõtuajad ja ruumide paiknemine, selle tulemusena on järelejäänud tähtedest moodustunud trükimusta mitte kannatavad sõnad.

Heli Sall märkis, et arvatavasti on tegu ikkagi noortega, kuna väga kõrgel asetsevate kirjadeni pole ulatatud. Uksi haiglas tema sõnul kogu aeg kinni hoida ju ei saa. Lisaks majja tungimisele on Salli sõnul ümber lükatud ka konteinereid, kuhu aednik on just värskelt lilled istutanud, ja ette on tulnud ka majaseinte sodimist.

Majandusosakonna juhataja märkis, et paharettidega ei olda kimpus esimest aastat. Näiteks polikliinikupoolne terrass on praegu ja on olnud ka varem nädalavahetuseti koht, kus kodanikud käivad vägijooke tarbimas. Tühi taara ja muu sodi jäetakse aga lihtsalt sinnasamasse maha. Salli sõnul on niisugustest juhtumitest teavitatud ka politseid.
Lõhkumistega on hädas ka Saaremaa ühisgümnaasium, kes soovib oma staadioni juurde turvakaamerat või tihedamat patrulli.

“Lõhutakse prügikaste,” selgitas SÜG-i haldusjuht Aado Haandi, lisades, et tegemist ei ole hiljuti tekkinud probleemiga, vaid see kerkis üles juba sügisel, kui staadioni valgustust kokkuhoiu eesmärgil vähendati. Linnavalitsuse poole pöördus kool seetõttu, et SÜG-i staadion on noorte seas väga populaarne koht ning pooled selle kasutajatest ei ole SÜG-i õpilased.

“SÜG Sihtasutus andis linnavalitsusele teada, et seoses sellega, et tuled koolistaadionil kokkuhoiu nimel välja lülitati, on staadionil kasvanud vandalismiaktide hulk ning probleemile soovitakse lahendus leida koos linnaga,” ütles Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Silver Saluri, lisades, et probleem on menetlemisel.
Kuressaare politseijaoskonna juhi Kaido Vahteri sõnul seda, et kevade saabumisega oleks suurenenud ka vandaalitsemine, päris öelda ei saa.

“Küll on aga linnas ja mujal suuremates asulates noori lihtsalt rohkem liikumas. Kui neid on koos suurem hulk, siis ei pruugi nad peale valju rääkimise ja naermise midagi teha, kuid see võib tekitada teistes tunde, nagu noored rikuksid rahu ja lärmaksid,” selgitas Vahter ja kinnitas, et politsei on tähelepanelikele kodanikele alati tänulik. Kui kellelgi on infot korrarikkumiste kohta või juhtutakse midagi säärast pealt nägema, tuleks kindlasti helistada politsei lühinumbril 110.

Evely Aavik, Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)