Skara toomkiriku oratooriumikoor Kihelkonnal

Rootsi Skara toomkiriku oratooriumikoori kontsert toimub Kihelkonna kirikus reedel kell 18.

Skara katedraali oratooriumikoor on loodud aastal 1972 organist K.-G. Gunneflo poolt. 2006. a on koori dirigent katedraali organist Reibjörn Carlshamre, kes on oma hariduse saanud Stockholmi kuninglikus muusikakolledžis.

Kooris on ligi 80 liiget Skara piiskopkonna eri piirkondadest ja paljud lauljad on aktiivsed kirikumuusikud. Koori loomisest alates on igal aastal nii Skara katedraalis kui ka teistes kirikutes esitatud mitmeid keerukaid muusikateoseid nagu J. S. Bachi “Jõuluoratoorium”, G. F. Händeli “Messias”, J. S. Bachi B-minoor missa, J. Brahmsi “Saksa reekviem”, J. S. Bachi “Magnificat” ja Duke Ellingtoni “Sacred Concert”. Samuti on koor esitanud palju nii vana kui ka nüüdisaegset Põhjamaade muusikat.
Koor on andnud kontserte Roomas ja Assisis ning viimasel ringreisil anti kontsert Nidarose katedraalis Trondheimis Norras.

Sel nädalal on koor tulemas Tallinna ja Kihelkonnale ning kaasa on tulemas 50 lauljat. Esitatakse Põhjamaade muusikat, mille autorid on Otto Olsson, Egil Hovland, Gunnar de Frumerie, Lars Edlund, Knut Nystedt, Bengt Johansson, Oskar Lindberg, Nils Lindberg, Ivar Widén, Agneta Sköld ja Anders Öhrwall. Sama muusikat esitatakse sel kevadsuvel ka Skara toomkirikus ja Varnhemi kloostrikirikus.

Rene Reinsoo
Kihelkonna koguduse õpetaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 11 korda, sh täna 1)