Seeder tahab lasteaialastele toorpiima joota (1)

Seeder tahab lasteaialastele toorpiima joota

Foto: Internet

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tegi sotsiaalministrile ettepaneku kaaluda kuumtöötlemata toorpiima kasutamise keelu tühistamist lasteaedades.

Vastavalt sotsiaalministri 2008. aasta määrusele “Tervisekaitsenõuded toitlustamisele koolieelses lasteasutuses ja koolis” lubatakse lasteasutuses anda lapsele joogiks pastöriseeritud piima. Toorpiima on lubatud anda vaid kuumtöödelduna, põhjendades seda toorpiimas levivate haigusetekitajatega.

Seedri sõnul on tarbijale turustatav toorpiim kontrollitud ja järelevalve andmetele tuginedes võib väita, et Eesti tootjate pakutav toorpiim on ohutu. Seeder palub sotsiaalministrit toorpiima kuumtöötlemata kasutamise keeld koolieelsetes lasteasutustes üle vaadata ja kaaluda selle tühistamist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)