Juhtkiri: Kes segab kaarte? (2)

Juhtkiri: Kes segab kaarte?

 

Poliittormid on koos kevadega paisunud nii vägevaks, et on pannud sõna sekka ütlema ka kirikutegelasi. Et see mõnda poliitikut häirib, on pehmelt öeldes kummaline, sest demokraatlikus riigis on igaühel õigus oma arvamust avaldada. Eriti poliitikute kohta, sest me kõik oleme valijad.

Rebimine käib kahe suure erakonna vahel selle nimel, kumb saab pärast märtsivalimisi endale õiguse mõnda väiksemat venda oma paati meelitama hakata. Kuigi välistatud pole ka kahe suure ühteheitmine, tundub see praeguse mürgipritsimise taustal üsna ebatõenäoline.

Sotsid ja rahvaliitlased püüavad olukorda päästa sellega, et tekitada Eestisse uus tasakaalustav erakond. Kuigi kummagi aktsiad eraldi ei maksa kuigi palju, on uue jõu tekkimise vastu otsustavalt välja astunud president Arnold Rüütel. Kuna soliidne vanahärra ise enam erakonda juhtida ei soovi, tekib paljudel valijatel küsimus, kelle huvides lugupeetud vanahärra siis tegutseb.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)