Tesman löödi vallide ehitushankelt teist korda välja (10)

Üks kord Kuressaare linnuse vallide renoveerimise riigihankelt juba välja puksitud, ent sinna tagasi pääsenud AS Tesman löödi hanke juurest taas minema.

Riigihangete ameti vaidlustuskomisjon tunnistas Primus PR taotlusel Tesmani kvalifitseerimise otsuse üleeile kehtetuks selle kontrollimatuse põhjendusel. Tesmanil on nüüd aega järgmise nädalani otsustada, kas kaevata otsus edasi halduskohtusse. Tesmani juhi Lembit Soe sõnul on edasikaebamine tõenäoline. “Nagu ma varem olen öelnud – tegime parima pakkumise ja meid kvalifitseeriti, miks peaksime siis nüüd alla andma?” ütles Soe Saarte Häälele.

Vaidlustuskomisjon märgib oma 18-leheküljelise otsuse kokkuvõttes, et Kuressaare kindluse bastionaalse vööndi konserveerimise ja restaureerimise tööde hankija Saaremaa muuseum jõudis sisulise kontrolli tulemusena veendumusele, et Tesmani kvalifikatsioon ei vasta esitatud tingimustele, kuid otsustas sellele vaatamata AS-i Tesman kvalifitseerida.

“Hankija poolt vaidlustusmenetluses esitatud dokumentidest nähtub üheselt, et Hankija ei olnud ise veendunud oma otsuse õiguspärasuses, kuid otsus ei saa olla õiguspärane üksnes seetõttu, et Hankijal pole ressurssi vaielda juriidiliste terminite üle,” märgib vaidlustuskomisjon.
Vaidlus käib selle üle, kas Tesmanil on piisavalt kogemusi looduskivist massiivsete müüride konserveerimise ja restaureerimisega.

Primus väitis vaidlustuses, et Tesmanil pole piisavalt kogemust, Tesmani juhi Lembit Soe arvates on aga tema pakkumine hanke tingimustele vastav.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 60 korda, sh täna 1)