“Rannalapse laulud” sel kevadel Salmel…

Juba neljandat kevadet kogunevad Lääne-Saaremaa valdade parimad laululapsed “Rannalapse lauludele”, kus asjatundlik žürii selgitab välja need kõige paremad.

Sel kevadel toimus piirkonna konkurss-kontsert 2. mail Salme kultuurimajas, kus osales kolmkümmend kaks solisti vanuses 3–16. Žüriisse kuulusid valdade esindajatena Virge Varilepp Kärlalt, Reine Vinter Mustjalast, Margus Lepik Salmelt, Taavo Piirsalu Lümandast, Laivi Liiv Kihelkonnalt.

Külalisena Kuressaarest oli kohal lauluõpetaja ja ülemaakonnalise laste laulukonkursi korraldaja Laine Lehto. Kontserti juhtisid kalamees Kristjan (Kruuser) ja kalamehe kass Mäuks (Silver Õun), vaheajal tuletasid lastega vanu laulumänge meelde Mari Lepik ja Oliver Parrest. Helitehniline pool oli Peotehnika kanda. Parimatele solistidele oli auhinnad maalinud Salme kandi kunstitudeng Malle Raet.

Konkursi tulemused olid järgmised: parim 3-aastane ja ühtlasi ka rannalaps-laulutüdruk 2010 oli Kädi Õun Salmelt (lauluõpetaja Karin Pulk); parimaks 4–5-aastaste grupis osutus Karl-Reedik Mändar Kärlalt (lauluõpetaja Ülle Vallaste); 6–7-aastastest oli parim Edith Ly Lindau Kihelkonnalt (lauluõpetaja Luule Arge), parim 7–8-aastane solist oli Melani Koov Salmelt (lauluõpetaja Angelika Käsk); 9–10-aastastest võitis Katrin Kurvits Kihelkonnalt (lauluõpetaja Ursula Jakobson).

Kärlale läksid kolme vanema vanuseastme (11–16-a) parima laulja tiitlid: need pälvisid Marika Aarnise õpilased Delis Pärnoja ja Stella-Liisa Lõhmus ning Pilvi Karu õpilane Gete Grahv.
Tiitlit rannalaps-laulupoiss 2010 kannab auga Mustjala noormees Jaanus Tatter (õpetaja Imbi Kolk), Mustjalas toimub ka “Rannalapse laulude 2011” konkurss-kontsert.

Lisaks juba nimetatud solistidele pääsesid konkursilt edasi Saaremaa Laululinnu lõppkontserdile Kelly Grahv (õp Ülle Vallaste) ja Krõõt Saar (õp Marika Aarnis ) Kärlalt, Tuule Sadam (õp Angelika Käsk) Salmelt ja Teele Voksepp (õp Imbi Kolk) Mustjalast.
Muusikaline pühapäev Salme kultuurimajas jätkus Arsise noorte kellade koori meeleoluka kevadkontserdiga.

Maire Sillavee
Salme valla kultuurijuht

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 83 korda, sh täna 1)