Karujärvel näeb tippratsanikke

Taas kord on lumi sulanud, murukamar kuivama hakanud ja ratsutajad on võistlusvarustuselt talvetolmu maha löönud. Juba kolmandat aastat korraldavad MTÜ Saare Taluelu ja Hiiumaa ratsaspordiklubi Eesti saarte suvised karikavõistlused ratsutamise takistussõidus, mille esimene etapp toimub 8.–9. mail Karujärvel.

Traditsiooniliselt on kolmest etapist ja finaalist koosnev võistlussari saanud avapaugu just Saaremaal Karujärve imekaunis puhkekompleksis. Saarte karikavõistlused on mõeldud ennekõike meie oma noortele sportlastele, kes vajavad hädasti kõrgetasemelisi võistlusvõimalusi, ja just seda Karujärve võistlusel pakkuda ongi. Meie võistlusel ei ole võistlejatel ja hobustel vaja erinevaid litsentse, mida nõutakse ratsaliidu võistlustel, seega on kõigil kohalikel võimalus osaleda. Mõnede jaoks ongi need ainsad võistlused aastas.

Saarte suvisel karikavõistlusel on kolm erineva tasemega võistlusklassi. Kõige madalam on 70 cm kõrguste takistustega parkuur, kus saavad esimesed võistluste tuleristsed just kõige nooremad ratsanikud ja hobused. Järgmine tase on 90 cm takistustega ja karikavõistluse arvestuses on kõrgeim 110–115 cm tõketega parkuur.

Avaetapil Karujärvel on aga kavas ka kõrgemate takistustega sõidud, mille kulminatsiooniks on pühapäevane põhisõit grand prix’le koguni 125 cm kõrguste takistustega. Võistlused algavad 8. mail kell 11 ja 9. mail kell 10. Teisel päeval on kavas väga meeleolukas ja põnev tünnisõit algusega kell 12 ning võistluste põhisõit grand prix’le kell 16. Sõitude algusajad võivad veidi nihkuda sõltuvalt osalejate arvust. Soovitame tulla kohale juba varem, et meelepärast võistlusala kindlasti näha. Täpsem juhend ja ajakava www.hobumaailm.ee kalendris.

Noored vajavad eeskujusid nii elus kui ka ratsaspordis, seepärast oleme kutsunud meie võistlusele osalema paremaid ratsanikke üle Eesti. Osalema on lubanud tulla Eesti meister ja mitmetel maailmakarika etappidel punkte noppinud Andrus Kallaste, samuti suurtel võistlustel edukaid sõite teinud sportlased Ivo Ots, Andres Udeküll, Catlin Vatsel, Liis Danelson jt. Meie võistlusel on lubanud osaleda ka Soome noortemeister Minna Haikarainen ja Läti ratsanikud. Järelikult on tulemas tugeva tasemega rahvusvaheline võistlus.

Karujärve võistlus on seni silma paistnud just oma korrektse ja professionaalse korraldusega, Peakohtunik on Baltimaades tunnustatud kohtunik Hillar Talts, rajameister Eesti kõvemaid takistussõitjaid Andres Treve. Taas kord on tegemist ainukese võistlusega Saaremaal, kus on kasutusel elektrooniline ajavõtusüsteem, millega saab võitjate aegu määrata sajandiksekundi täpsusega.

Nagu kõikide asjade juures, ei saa ka ratsaspordis ilma kerge lõõgastuseta. 8. mai õhtul algusega kell 20 on Karujärve laululaval ühine pidu kõikidele soovijatele koos ansambliga PS Troika.
Võtke kaasa rõõmus tuju ja veedame kõik koos ühe meeleoluka nädalavahetuse ilusate ja võimsate hobuste seltsis.

Jaagup Kallas
MTÜ Saare Taluelu

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)