Ajaloousku Tõnu põimis linnuse osaks oma elust

Ajaloousku Tõnu põimis linnuse osaks oma elust

Foto: Raul Vinni

Kuressaare linnusel on iga saarlase jaoks oma tähendus, mida hoida ja kalliks pidada. Tõnu Sepa jaoks on linnus aga midagi rohkemat, sest juba aastakümneid ei ole ta sellest üle ega ümber saanud, kuna nii töö kui hobi on ta selle juurde ikka ja jälle tagasi toonud. Kuressaare linnus on suur osa Tõnu elust.

Hiljuti oma 50. juubelit pidanud Tõnu Sepp tundub esmajoones tasane ja vaoshoitud, kuid kui mainida Kuressaare linnust, süttib temas justkui midagi ning juttu jätkub kauemaks. Kuigi ameteid on tal enda sõnul mitmeid, on ta praegu kõige suuremas mahus Saaremaa muuseumi projektijuht ning käsil on tal parasjagu linnuse restaureerimine, mis sisustab ta päevad otsast lõpuni. Kui küsida Tõnult otse ja keerutamata, kas linnusekompleksi kordasaamine ja lõpuni avastamine on tema jaoks elu unistus, lükkab ta selja sirgu, muigab ning vaatab kaugele üle lossivalli.

Täispikka lugu loe reedesest Oma Saarest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)