Kaerajaan tegi päeva rõõmsaks (3)

Kaerajaan tegi päeva rõõmsaks

Foto: Gert Lutter

Eile tähistati Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi üleskutsel üleriigiliselt rahvusvahelist tantsupäeva ühiselt kaerajaani keerutades.

Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember ütles, et kahtlemata on see valdkonna jaoks väga vajalik, tunnustav ja avalikkusele teadvustav. “Eriti oluline on päeva äramärkimine ja tähistamine tantsurahvale endale, olgu ta siis peotantsija, baleriin või rahvatantsija, neile, kellele tants on südamelähedane,” sõnas Lember.

Eile õhtul taasloodi Veski trahteris Saaremaa tantsuklubi, mis alustas 20 aastat tagasi, kui üle Eesti hakati tantsuklubisid looma. Krista Lemberi sõnutsi ei olnud tookord aga aeg saarlaste jaoks veel päris küps. Seda enam on nüüd heameel ja lootus, et ehk saab see nüüd toimima, ütles Lember. “Klubisse on oodatud inimesed, keda liidab armastus tantsu, liikumise ja vanade seltskonnatantsude vastu.”

Kuressaare gümnaasiumi huvijuht Anneli Meisterson ütles, et koolis oli üleval info, et sel ja sel kellaajal toimub tantsimine, kuhu võivad kõik minna. Kellel võimalik, tuli kohale rahvariietes. “Arvan, et õpilased jäid rahule, seda oli nende rõõmsatest nägudest näha,” lausus Meisterson.
Pildil Kuressaare gümnaasiumi õpilased kl 9.50 kaerajaani kargamas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)