Kaali lasteaed tuleb kooli järvepoolsele küljele (1)

Eilsel Pihtla vallavolikogu istungil märkis vallavanem Jüri Saar, et esialgsete hinnangute kohaselt läheb lasteaia Kaali koolimajja üleviimine vallale maksma 1,1 miljonit krooni.

“Siis peaksime saama koolimajja kaks lasteaiarühma, kus kokku saaks käia 22 last,” tutvustas Saar volikogule eelprojekti.

Saare sõnul tuleb lasteaed koolimaja järvepoolsesse ossa, teisele korrusele. “Suur võit rahaliselt on see, et lasteaed saab kasutada kooli sööklat,” ütles vallavanem, kelle sõnul läheks koolimaja ümberehitus esialgsete arvutuste kohaselt maksma 700 000 krooni, mänguväljak 300 000 ja mööbel 100 000 krooni.

Mänguväljaku osas on praegu kaks varianti: kas teha see koolimaja taha, endise kooliaia asemele, või koolimaja ette ja kaupluse taha.
Sügisel plaanib vald hakata koostama dokumente õppeasutuse reorganiseerimiseks, et õppeaastast 2011/2012 oleks Pihtla vallas olemas lisaks Pihtla lasteaed-algkoolile ka Kaali lasteaed-põhikool. Ehitama kavatsetakse hakata tuleval aastal.

Praegu käib Kõljala mängurühmas, mis tegutseb korrusmaja korteris, 10 last, teist samapalju selle piirkonna lastest käib Pihtlas. 10 last on praegu ka kodused, mainis volikogu hariduskomisjoni esimees Tiit Kaasik.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)