Randlane kinkis Abruka mehele Jüri Tuulikule etenduse

Reede õhtul esietendus Haapsalu kultuurikeskuse fuajees teatri Randlane näitlejate esituses Marko Matvei lavastatud ja Maie Matvei dramatiseeritud Jüri Tuuliku kirjutatud “Margit ja Maria”. Jüri Tuuliku loomingu austaja, Randlases “Meretaguse asja” lavastanud ja sellega teatrile palju loorbereid lõiganud Maie Matvei mängis seekord ise ühte peaosalist.

Tegelikult on “Margit ja Maria” Jüri Tuuliku üks kolmest kuuldemängust (nimetatule lisaks veel “Kurgede minek” ja “Kolm päeva Kreekas”), mis tõid kirjanikule eelmise sajandi seitsmekümnendatel aastatel Juhan Smuuli nimelise draamapreemia.

Kuuldemängu lavaletoomisega õnnitles teater Randlane kirjanik Jüri Tuulikut tema 70. sünnipäeva puhul. Kirjanik ise kahjuks esietendusele sõita ei saanud. Sõnumi kordaläinud etendusest edastas Maie Matvei hiljutisele juubilarile telefoni teel.

Oma Saare andmeil on see Jüri Tuuliku teine kuuldemäng, mida on ka suurel laval mängitud. 1978. aastal lavastas Toivo Köster Saaremaa Rahvateatris Jüri Tuuliku kuuldemängu “Kui kukub kägu”.
Endiselt on Randlase mängukavas näitemäng “Meretagune asi”, mida mängitakse 15. mail Viimsi rannarahva muuseumis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)