Minu öökapiraamat

Minu öökapiraamat

 

Minu öökapiraamatuks on pikemat aega olnud Rein Raua “Kõnelev puu”. See on lühinäidend, mida ma ikka ja jälle loen ning tahaksin väga seda lavastada. Isegi puu olen raekoja taga välja vaadanud.

Selle raamatuga oli selline huvitav lugu, et printisin ta kunagi endale välja, kuid siis kadus ta ära. Nüüd leidsin raamatukoi.ee poest selle ja tellisin endale kohe, maksis nüüd 99 krooni, vanasti oli ta hinnaks vist 15 rubla. Tuli kenasti postiga koju ja nüüd elan taas nendele inimestele seal raamatus kaasa.

Kui aus olla, siis päris ilukirjandust on minu öökapil praegu väga vähe, kuid kindlasti leiab sealt raamatu “Meie sajandi iluideaalid”. Oleme ette valmistamas 6. juunil Kuressaare kõlakojas toimuvat etendust ning selleks olen pidanud ennast kurssi viima nii toonase kuurordielu kui ka moega. Viimasega muide 19. sajandist kuni Nõukogude ajani välja. Lisaks raamatutele olen pidanud ka lugema päris palju “kodanliku aja” ajakirju, näiteks Maretit.

Lii Pihl
Kuressaare raegalerii perenaine

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)