Selgusid maakonna meistrid maastikujooksus

Teisipäeval selgitati Kuressaare tervisepargis käesoleva aasta maakonna meistrid maastikujooksus. Nii meeste kui ka naiste arvestuses kaitsesid eelmise aasta võitjad oma meistritiitlit.

Esiteks jooksid meistritiitlile naised. Nende jooksumaa pikkus oli 4 km ehk kaks ringi. Kui eelmisel aastal üllatas meeldivalt naisjooksjate arvukus stardijoonel (esmakordselt üle paari aastakümne üle kümne võistleja – 12), siis seekord tuli starti kahjuks vaid neli.

Teist aastat järjest võitis meistritiitli Johanna Toplaan (KG), kes seekord jooksis väheke kehvemini oma eelmise aasta võidutulemusest – tänavune aeg 16.20,3. Teise koha jooksis välja mitmekordne maakonna meister maastikujooksus Taimi Kangur (JK Sarma) ajaga 16.37,0. Kolmanda kohaga pidi leppima Annika Vaher (JK Sarma), aeg 16.53,4. Naisveteranide arvestuses kuulus meistritiitel aga Taimi Kangurile. Annika Vaher oli selles arvestuses teine ja kolmanda koha pälvis Helgi Kuusk (Kuressaare), aeg 24.18.

Meeste jooksumaa pikkus oli 6 km ehk kolm ringi. Siin oli vastupidiselt naiste vähesusele võistlemas viimaste aastate suurim osavõtjate arv. Meistritiitlit asus püüdma kaheksateist võistlejat. Ka meestejooksus kaitsti meistritiitlit – Ando Õitspuu (JK Sarma) jooksis välja väga hea aja 19.02,3, parandades oma eelmise aasta võiduaega ligi minutiga. Ka teise koha võtnud Tõnis Juulik (TÜ ASK) jooksis vaatamata vigastuse tõttu peetud treeningupausile välja hea aja – 19.14,0. Kahe-kolme aasta tagune kahekordne meister Kalev Õisnurm (SV Torutööd) jooksis end pronksmedalile ajaga 21.02,0.

Meesveteranide arvestuses võitis meistritiitli käesoleval aastal sellesse liigasse tulnud Kalev Õisnurm. Eelmise aasta meister Ago Kokk (OÜ Kellamäe) pidi leppima teise kohaga ajaga 22.09,4. Pronksmedali kohta kaitses Anti Toplaan (EELK Kuressaare) ajaga 22.50,1.

Tõnu Vaher

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)