Sõrulaste oma kirjanikud Tuulikud

Sõrulaste oma kirjanikud Tuulikud

AUTOGRAMM LUGEJAILE: Ülo Tuulikult on raamatusse autogrammi ootamas Helle Pruul ja Arno Saar.
Foto: Aare Laine

Ilm on viluvõitu. Tavaliselt on enne jüripäeva palju soojem, sinililledki õitsevad metsa all ja teepervedel. Tänavu aga näeb varjulisemates kohtades puude all veel lundki. Kevad astub ometi tasakesi suve poole ja suvele järgneb sügis, aastaaeg, mis ikka ja jälle meenub neile sõrulastele, kes 66 aastat tagasi sõja jalust Saksamaale viidi.

Kolmapäeva ennelõunal on kaksikvennad Jüri ja Ülo Tuulik Tuulte Roosis varmalt Sõrve sõiduks valmis. Ülo asetab sõiduki tagumisele istmele pakikese. “Viib sõrulastele nänni?” kerkib mulle küsimus keelele. Aga valjusti ma siiski ei küsi, mida see kilekott endas peidab.

Saladus selgub alles pärast lugejatega kohtumist Torgu raamatukogus, kui sõrulaste rängast saatusest dokumentaalromaani kirjutanud Ülo Tuulik paneb lauale raamatu “Sõja jalus” kõige värskema ja täiendatud väljaande. Kõik soovijad saavad kirjanikult raamatusse ka autogrammiga pühenduse. Tagasihoidlikkusest on kirjamees teise raamatupaki autosse jätnud. Igaks juhuks ja sõrulaste õnneks on ta ikkagi kaks pakki kaasa võtnud. Teinegi pakk saab imekähku otsa. Mõnigi lugemishuviline lahkub tühjade kätega.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)