Kuldsete kätega nutikas pritsumees (7)

Kuldsete kätega nutikas pritsumees

USKUMATU!: See võimas 10-tonnine paakauto on Aldo Lõhmuse viimane suurem töö. Kõik omast peast ja oma kätega tehtud.
Foto: Peeter Kukk

Kui tulekahju korral kihutab sireenide huilates ja tulesid vilgutades õnnetuskohale Kuressaare päästeteenistuse suur punakollastes värvides paakauto, mille sisemuses 10 tonni kustutusvett, siis teadke, et selle masina on puhtalt iseenese tarkusest ja oma kätega valmis ehitanud vanempäästja Aldo Lõhmus (47).

Nii nad räägivad, et see mees olevat meister absoluutselt iga töö peale. Tal olevat ülihea inseneritaip, kuigi inseneriks õppinud ta ju pole, ta olevat väga hea plekk- ja pottsepp, kuigi kumbagi ametit õppinud ei ole… Teeb nii metalli- kui ka puutööd. Ja kui näiteks töökaaslasel on vaja uude majja treppi, siis läheb Aldo appi. Vaatab, kus see auk on, kui kõrge on maja, mõtleb pisut, ning trepp saab olema. Aldo enda sõnul võib ta maja ka otsast lõpuni nii valmis ehitada, et annab lõpuks omanikule vaid võtmed kätte.

Aldost räägitakse uskumatuid lugusid. Nimelt olnud üks tema kolleeg hädas – soesein, mille oli üles ladunud paberitega ja palju kiidetud professionaalne pottsepp, pidas vastu vaid paar aastat. Siis lagunes laiali. Aldo läinud appi. Puhastanud vanad tellised ära ja ladunud seina uuesti üles. See sein on püsinud kindlalt tänase päevani. Seda siis kaugelt juba üle kümne aasta.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 109 korda, sh täna 1)