Juhtkiri: Said nüüd, Kuressaare! (7)

Juhtkiri: Said nüüd, Kuressaare!

 

Kas seda te tahtsitegi? tahaks küsida Kuressaare linnavõimult. Spordiklubide tegevustoetuse eelarvest haihtumise esimesed viljad on käes. Häid tulemusi saavutanud kohalik võrkpallimeeskond laguneb – pole enam raha. Paljuski just seetõttu, et meeskond lõpetab, plaanib Kuressaarest lahkuda maakonna eelmise aasta parim treener.

Linnavõimud laiutavad kindlasti käsi: mis teha, kui raha pole. Muidugi pole, kui miljonid lapitakse Põduste jõe tagusesse ja ooperile jagatakse sadu tuhandeid. Piisaks ainuüksi sellest, kui murdosa golfile mõeldud rahast saaks spordiklubid.

Aga mis seal ikka tahta. Ooper ja golf on ju elitaarse rahva meelelahutus. Seesugustel üritustel juba tasub kohal käia või aktsionär olla. Palli mängimine on selline lihtlabane tegevus. Samas tasuks mõelda, kes on Saaremaale rohkem positiivset kuulsust toonud – kas jamades siplev golf või näiteks võrkpallurid Veiko Lember ja Keith Puppart. Eks see annab edaspidi tunda, sest kui noortelt võetakse võimalus mängida Eesti tasemel, siis uusi häid tegijaid siit niisama lihtsalt ei sirgu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)