Maavanem soovib sõita Assooridele nõu pidama (8)

Kuuludes Euroopa mereliste äärealade konverentsi saarte komisjoni, kavatseb Saare maavanem Toomas Kasemaa osaleda selle istungil, mis toimub mai lõpus Assoori saartel.

Viiepäevane lähetus keset Atlandi ookeani, 1500 kilomeetrit Portugali rannikust paiknevale saarele läheks maavalitsusele maksma 17 000 krooni. Maavalitsuse aastane välislähetuste eelarve on 90 000 krooni. Lisaks maksavad Saare ja Hiiu maakond kahasse ka organisatsiooni liikmemaksu, mis aastas küündib kahe peale 184 225 kroonini.

Siseministeeriumi kantslerile lähetusse saatmise taotluse saatnud maavanem Toomas Kasemaa ütles Oma Saarele, et kõnealuse istungi teemad on jätkusuutlik areng, transport, energeetika. “Saadud kogemused leiavad rakendust ka Saare maakonnas,” märkis Kasemaa, viidates, et organisatsiooni koosolekutel osalemine on igati tulus. Näiteks pärjas maanteeamet oma hiljuti toimunud aastakonverentsil Saare maavalitsust aasta transpordikorraldaja tiitliga.

Assooride istungi päevakava näeb ette kaks päeva koosolekuid ja viimasel päeval on kavas kaheksatunnine ekskursioon. Kasemaa lisas, et töö käib ka selle nimel, et saarte komisjoni järgmise aasta konverents toimuks Saaremaal.

Siseministeeriumi kantslerile esitatud taotluses soovib maavanem sõita ka Saksamaale sama organisatsiooni Läänemere saar-te komisjoni koosolekule, mis toimub vaid paar päeva pärast Assooride istungi lõppu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)