Kolledži- ja linnajuhid soovivad kokkusaamist haridusministriga

Kuressaare linnapea Urve Tiidus, abilinnapea Argo Kirss, TTÜ Kuressaare kolledži direktor Anne Keerberg ja kolledži projektijuhist MTÜ Kuressaare Campus juhataja Jaanis Prii soovivad minna haridus- ja teadusminister Tõnis Luukase jutule.

Kokkusaamisel tahetakse arutada nii Kuressaare kolledži edasist tegevust, peamiselt väikelaevaehituse erialaga seonduvalt, kui ka rääkida kolledži Rootsi tänava hoonest. “Peamine on see, et kool soovib saada väikelaevaehitusele riiklikku tellimust,” kinnitasid nii Kirss kui ka Keerberg.

Koolijuhi sõnul ei taha Kuressaare delegatsioon minna ministri juurde manguma ja paluma, vaid hoopis sooviga selgitada praegust olukorda. “Kuna õppekavade registreerimine on praegu ajutiselt peatatud, näeksime, et Kuressaare kolledž läheks siiski erandite alla,” rääkis Anne Keerberg, kes väga loodab, et sügisel saaks väikelaevaehitajaid vastu võtta juba kinnitatud õppekavale.

Samuti on vajalik mereakadeemiaga koostöös sündinud väikelaevaehituse eriala arenedes saada riigi luba, sest akadeemia on riiklik õppeasutus. Ministrile tahetakse rääkida ka Rootsi tänava koolimajast, mida Keerbergi sõnul arendatakse projektipõhiselt – osa ruume on valminud seoses kompetentsikeskusega, teised mitmete teiste projektidega. “Eile avatud mereklass valmis näiteks tänu Saaremaa Laevakompanii toele,” ütles Keerberg.

Seda, millal kokkusaamine Tõnis Luukasega võiks teoks saada, eile veel ei teatud. Eelmise nädala esmaspäeval saadetud kirjas palutakse kokkusaamist kahe nädala jooksul.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)