Salme laululindude tase jätkuvalt kõrge

Pühapäeval saatis Salme Laululinnu kontserti ilus päiksepaisteline ilm, peaaegu sama päikseline, kui oli 17 aastat tagasi toimunud esimesel Salme Laululinnul, mil meie esimest korda lavalaudadele astusime…

Praegugi on veel selgelt meeles, kuidas me sealt oma esimesed barbinukud võitsime! Mikrofoni ette astusime, hääles värin, lehvid peas ja lakk-kingad jalas, saalis kaasa elamas kogu suguvõsa.
Samasugune elev meeleolu valdas ilmselt ka tänavusi esinejaid, kõik kakskümmend kolm solisti olid kontserdiks hästi valmistunud, sõnad peas ja kerge lavanärv naha vahel.

Tahamegi tänada kõiki tänavusel konkursil osalejaid, kaasa elama tulnud publikut ja lauluõpetajaid Karin Pulka, Angelika Käski, Tea Merivaldi ja Mare Moondut. Kena kevadise meeleolu lõi lavakujundus (idee ja teostaja Ene Sepp), suureks abiks olid helimees Margus Lepik ja valgustuskonsultant Tuuli Pärtel. Nii kena, et laululinnud ikka igal kevadel Salmele jõuavad!

Parimatest parimad laululinnud

Parimatest parimad noppis välja žürii koosseisus Aili Nuum, Merle Sillavee, Mai Rand, Birgit Salong ja Kaia Prostang. 23 laulja seast valiti välja solistid, kes lähevad Salme valda esindama konkursile “Rannalapse laulud 2010”.
3-aastaste vanusegrupi võitja on Kädi Õun, 4–5-aastaseid esindab “Rannalapse lauludel” Triin Kilgas, 6–7-aastastest oli parim Liisi Kilgas, 7–8-aastastest võitis Melani Koov. 9–10-aastastest lastest esindab Salmet tänavu koguni kaks solisti: Tuule Sadam ja Hedy Läets. 11–12-aastastest pääseb edasi Brita Tiitsar ja 13–14-a vanusegrupis võidutses Teele Tilts.

Anti välja ka hulgaliselt eripreemiaid. Tulevikulootuse eripreemia said 5-aastane Geidi Merivald ja 15-aastane Liisi Ellik. Julge esinemise eest pälvis eripreemia Oskar Pagil, vapra esinemise eest Robin Vahter. Näitlejameisterlikkuse eripreemia anti Matis Prostangile ja musikaalse esitusega pälvis kohtunike tähelepanu Viktoria Aljandi. Publik valis oma lemmikuteks 3-aastase Kädi Õuna ja 13-aastase Teele Tiltsi.

Publiku meeli hoidis põnevil Salme Laululinnuga paralleelselt toimunud teine väga oluline konkurss “Mina pean Salme Euruvisjoonile saama, muidu suren 2010”. Sellel võistlusel võidutses konkurentsitult Mihkel Tiits oma Päikesepoiste bändiga, esitades loo “ Nagu ikka” erinevaid variante.
Meenutades aegu, kui ise laulsime, ja võrreldes neid tänasega, on lauljaid jäänud küll vähemaks, aga on hea meel tõdeda, et tase on jätkuvalt kõrge. Ja järgmisel aastal võiks ju jälle bänd soliste saata.
Hea on näha, et see traditsioon on kestnud tänaseni, ja pöidlad pihku, et see kestaks veel palju aastaid.

Kaia Prostang ja Birgit Salong
Salme Laululinnu vilistlased

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)