Leib peitis klaasi (12)

Leib peitis klaasi

ENNE HAMMUSTAMIST UURI: Juhtunut arvestades tuleks enne hammaste leivakääru löömist igaks juhuks kindlasti uurida, ega see midagi soovimatut sisalda.
Foto: Peeter Kukk

Kuressaares Ida-Niidu säästumarketist sel teisipäeval ostetud Fazeri Must leib pakkus ostjale paar päeva hiljem halva üllatuse. Nimelt vaatasid leiva viimasest veerandist pererahvale vastu lõikavalt terava servaga jämedad klaasikillud.

Oma Saare toimetuse poole pöördunud südamepõhjani nördinud leivaostja jaoks oli tegemist šokeeriva kogemusega. Seda enam, et suurema osa leivast olid ta ise ja ta lähedased jõudnud juba ära süüa, enne kui leiba sisseküpsenud klaasikillud välja koorusid.

Oma sõnul ei julge ta selle peale mõeldagi, mis oleks võinud juhtuda, kui teravaid kilde sisaldavad leivakäärud oleksid kogemata kas ta enda või mõne pereliikme kõhtu kadunud. “Soovin lehe vahendusel lugeda Fazeri kommentaari, miks nad saarlasi hävitada tahavad,” ütles kuressaarlane.
Fazer Eesti AS-i pagaritööstuse müügidirektor Kristjan Kongo avaldas ettevõtte nimel sügavat kahetsust. Oma Saare toimetus saatis pagaritööstusele ka foto leivast, milles klaasikild selgelt näha oli, kuid Kongo märkis, et “väidetava klaasitüki” päritolu ei ole foto põhjal võimalik tuvastada.

Fazer Eesti pagaritööstuse seadmetel ei ole tema sõnul klaasdetaile ja tootmisüksusesse on keelatud kõikide klaasesemete toomine, seega jääb selgusetuks, kuidas võisid klaasikillud leiva sisse sattuda.
“Kontrollisime üle ja oleme kindlad, et meie tootmistsehhis ei ole purunenud ka plastikust lampide katted, samuti teostame oma seadmetele regulaarselt tehnilist kontrolli,” kinnitas Kongo.

Tema sõnul on Fazer oma tootmisüksuses teinud kõik võimaliku selle nimel, et viia füüsikalise saastumise risk miinimumini. Ta lisas, et antud probleemi põhjuste väljaselgitamine on aeganõudev protsess. “Võtame vaatluse alla tootmisprotsessi alates toorainest kuni toote väljastamiseni,” kinnitas Kongo.

Kui Oma Saar Fazerilt esimest korda klaasikillu kohta kommentaari küsis, siis ilmnes, et sarnane võõrkehajuhtum on parasjagu ette tulnud ka Haapsalus. Kui ajakirjanik hiljem selle kohta üle küsis, Fazer seda enam ei kinnitanud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 34 korda, sh täna 1)