Juhtkiri: Loovus meid päästabki (3)

Juhtkiri: Loovus meid päästabki

 

Igast olukorrast on väljapääs, olgu see milline tahes. Ka meil juba paar aastat tunda andnud maailmamajanduse languse mõjud vähenevad vaid siis, kui inimestel jätkub uusi ideid ja neid osatakse välja pakkuda. Konkursid, kus õpilased saavad oma ideid tutvustada, on igati tänuväärt, sest iga uue põlvkonna mõttemaailm on ju eelmisest erinev.

Uudis “Saaremaa Päikesel särasid Riidespuu autorid” kutsub lugema igatahes. Saame teada, et noorte ideekonkursid on järjest enam innovaatilised ja mõttejulgustki tuleb juurde. Voodrisse peidetud riidepuu on ju iseenesest lihtne asi, aga geniaalsus pidavatki põhinema lihtsusel. Ka Arensburg keraamika, minigolfi või seikluspargi ideed on elluviimist väärt.

Hea on teada, et noortel jätkub ideesid, millele konkursi korraldajad saavad vaid kiidusõnu jagada. Kuna paljuräägitud masu lõppemise järel ei saa majandus olla enam kunagi samasugune, kui oli varem, on vajalikud kõik taolised konkursid. Lihtsalt selleks, et meie veidi tolmunud mõttemaailma veidikenegi värskust tuua.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)