Veevärk keerab kolonkade kraanid kinni (1)

Kuressaare Veevärk kavatseb selle poolaasta jooksul sulgeda suurema osa Kuressaare avalikest veevõtukohtadest.

Kuna veetorustikud on valmis ehitatud ja osa kliente ka ühisveevärgiga liitunud, siis on veevõtukohtade kasutamine vähenenud. Samas puudub Veevärgil ülevaade, kui palju neist paikadest vett üldse võetakse ja kes need tarbijad on.

“Kõigepealt huvitab meid, millised probleemid inimestel seoses liitumisega on,” ütles Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Ain Saaremäel Oma Saarele. “Meie oleme võimalused loonud, nüüd on aeg asi ka lõpule viia.”
Veevärk on veevõtukohtade juurde välja pannud ka vastavasisulised teated. Veevärgi klienditeeninduse juhi Ainar Õisnurme sõnul ei ole neil siiski kavas otseselt jõumeetodeid rakendada.

“Meil on juba neist piirkondadest tulnud paar avaldust ühisveevärgiga liitumiseks,” rääkis Õisnurm. “Seetõttu tahamegi ennekõike teada, kellele neid kaevusid seal kandis veel vaja läheb.” Ta lisas, et kindlasti on ka neid inimesi, kes ei tea, kuidas liitumist korraldada või kellel pole raha, et oma torustik välja ehitada. Õisnurm soovitab inimestel oma muredega kindlasti Veevärgi poole pöörduda, küllap leitakse koos ka lahendused.

Põhjendatud vajaduse korral ollakse valmis mõne veevõtukoha sulgemise tähtaega ka edasi lükkama. Kavas on ka säilitada mõned kaevud neis kohtades, kus turistid liiguvad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)