Saarlanna sattus täiesti seaduslikult mitmikabiellu (4)

Ühes vaikses Jõgevamaa külas elas aus põllumees, kolme lapse isa ja vanaisa Arvo Liivamägi, vahendas ETV saade “Pealtnägija”. Tegelikult oli mees juriidilise kurioosumi tõttu 28 aastat abielus korraga kahe naisega Eesti eri otstes.

Esimesest naisest, saarlannast Eha Liivamäest jäi Arvol vahepeal jõustunud seadusemuudatuse tõttu ametlikult lahutamata. Selle saladuse viis mullu 66 aasta vanuselt surnud mees hauda ja asi tuli välja alles pärandi jagamisel.

Rahvastikuregistri andmetel oli Arvo kõige kauem topeltabielus olnud inimene Eestis, kuid ilmselt pole ta üldse ainuke. Notarite koda teatas omalt poolt aga, et on valmis tegema ettepaneku seadusemuudatuseks, et selliseid absurdseid olukordi enam ei esineks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 47 korda, sh täna 1)