Oma Saarel külas

Oma Saarel külas

Foto: Peeter Kukk

Möödunud neljapäeval, 8. aprillil külastas Oma Saare toimetust Saaremaa ühisgümnaasiumi 6.b klass. Olles eesti keele tundides enne end kurssi viinud meedia olemuse, teemade, žanrite, esindajatega jms, oli õpilastel nüüd hea võimalus oma silmaga näha, kuidas sünnib meie maakonna päevaleht Oma Saar.

Kuna lehetoimetusel on kasutada üsna väikesed ruumid, jagasime õpilased kahte rühma. Esimesele rühmale tegi ekskursiooni ja rääkis lehetegemisest Oma Saare peatoimetaja Tiina Luks, teise grupi võttis lahkelt vastu ajakirjanik Rita Loel. Järgnevalt väike valik õpilaste muljeist.
***
“Oma Saare toimetuses meeldis mulle see, et sai tasuta lehe. Lehe peatoimetaja rääkis huvitavat juttu. Fotograaf Peeter Kukk rääkis, et tema ameti juures on hea see, et saab tasuta üritustel käia.”
***

“Oma Saares käik oli huvitav ja põnev. Kohtusime üle 10 inimesega, kes enda tööd tutvustasid. Näiteks üks ajakirjanik Aare Laine on ka raadio Kadi saatejuht. See, kes meile maja näitas, oli ise samuti ajakirjanik – Rita Loel. Mõnda inimest, keda olen siiani piltidelt näinud või nime kuulnud, nägin nüüd oma silmaga. Maja ise oli õdus ja hubane, seinad olid puust. Mulle see külaskäik meeldis.”
***
“Oma Saares käimine andis loomulikult palju häid ja uusi teadmisi. Kõige rohkem meeldis Aare Laine, kes rääkis oma tööst kõige põhjalikumalt. Samuti rääkis ta Leisis asuvast nõiakaevust. Ja loomulikult meeldis mulle Tiina Luks, kes tutvustas meile kõike. Saime näha, kuidas paigutatakse lehe tagaküljele näiteks reklaame.”
***

“Ajakirjanik Rita Loel rääkis meile ajalehtede sisust, žanritest ja sellestki, kuidas maakonnaleht iga päev valmib. Raul Vinni rääkis vahvalt oma tööst. Peeter Kukk, Oma Saare fotograaf, näitas meile enda tehtud pilte, mis olid täitsa vägevad. Ja siis tuli mul mõte, et kui peaks minema kuskile toimetusse tööle, siis hakkaksin ma fotograafiks.”
***
“Oma Saare külaskäik oli väga meeldiv. Huvitav oli küsimus, miks inimesed tahavad ajakirjanikuks saada. Sellele vastust ei saadudki, kuigi huvitav oli selle üle arutleda. Kindlasti on reporteritel ja fotograafil väga huvitav töö.”
***

“Oma Saare maja tundus väljast väike, aga seest suur. Seal oli palju väiksemat sorti ruume, kus töötasid ajakirjanikud. Minule meeldis kõige rohkem kamber, kus asus Raul Vinni oma spordi pudi-padiga.”
***
“Ajalehetoimetuses võttis meid vastu kena peatoimetaja. Kui küsiti, millist rubriiki te ajalehes veel näha tahaksite, tahtsin vastata, et moelehekülge, aga ma ei julgenud. Emotsioonid on head. Aa, muide, kõik said endale ajalehe kaasa ka.”
***

“Igal hommikul tullakse kokku ja jaotatakse teemad. Rääkisime Peeter Kukega, kes teeb artiklite juurde pilte, ja sporditoimetaja Raul Vinniga. Lehes töötab ka Ragna Malm, kes parandab kirjavigu.”
***
“Eile oli Oma Saares lahe. Sain teada, et leht trükitakse hoopis Tallinnas. Hommikul alustatakse päeva laua taga, kus jagatakse kätte tööülesanded. Meile räägiti, et reporteri elu on lahe, sa ei või kunagi teada, mis järgmisel päeval juhtuda võib.”

Reet Igav
Saaremaa ühisgümnaasiumi
6.b klassi emakeeleõpetaja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)