Kaarma maksab koondatud vallasekretärile 150 000 krooni (7)

Kaarma vallavalitsus maksab koondatud vallasekretärile Riina Allikule kompensatsiooniks kümne kuu palga ehk 150 000 krooni.

Kaarma vallavanem Margus Mägi ütles Oma Saarele, et sellise summa maksmise nõue tuleneb avaliku teenistuse seadusest. Tegemist on brutosummaga, millest läheb maha tulumaks.
Margus Mägi tõdes, et töölepingu alusel töötavate inimestega võrreldes on avalikus teenistuses töötavatel inimestel põhjendamatult suured eelised.

“Ja kui näiteks omavalitsuse juht tahab teha oma struktuurides, ametnike ülesannete jaotustes, palga suuruses, ametnike ametijuhendites muudatusi, siis ametnik peab sellega ise nõustuma,” lausus Mägi.
Ta märkis, et seoses valimistega oli Kaarma vallavalitsuses väga palju muudatusi ja ümberkorraldusi, mis puudutasid mitmeid ametnikke. Enamik oli muudatuste poolt, muudatustega ei soostunud Riina Allik. “Ja siit tekkiski meil selline kohustus,” viitas Margus Mägi.

Oma Saarele on vihjatud, et Riina Allik võib asuda ametisse Pihtla vallasekretärina, kuna sealne sekretär on avaldanud soovi pensionile jääda. Pihtla vallavanem Jüri Saar ütles, et ei kinnita ega lükka seda ümber, kuid hetkel ei ole Riina Alliku töölevõtmine väga aktuaalne.
“Kuid seda ei saa välistada, kui meie vallasekretär [Liilia Lember] otsustab tõesti pensionile jääda ja vaja on uut inimest,” sõnas Saar.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)