Töötu Olga jääks Saaremaale, kui vaid tööd leiaks (5)

Töötu Olga jääks Saaremaale, kui vaid tööd leiaks

SAAREMAA MEELDIB: Saaremaal on Olgale nii meeldima hakanud, et ei tahaks siit mingi hinna eest ära minna. Kui aga tööd ei leia, tuleb seda siiski teha, arvab ta, nõjatudes mõtlikult saarlaste kirjutatud raamatutele. “Siin on selline vaikus ja rahu, mida mujal ei ole,” ütleb Olga.
Foto: Raul Vinni

Küsimusele, kuidas elavad Saaremaa töötud, on üheselt raske vastata. Ja ega saagi need vastused ühtmoodi olla, sest täpselt nii palju, kui on inimesi, on erinevaid arvamusi ja suhtumisi, erinevaid elusaatusi.

Kui töötukassa andmeil on Saare maakonnas praegu ametlikke töötuid alla 1900, siis tegelikult lisanduvad neile veel need inimesed, kes end töötuna arvele võtnud ei ole. Üks neist on 19-aastane Olga Tjulina, neiu, kes tuli Saaremaale 3,5 aastat tagasi, koos sõbrannaga Narvast, et ära õppida eesti keel. “Tahtsime minna kuhugi, kus keele selgeks saab,” räägib Olga, kes astus 3,5 aastat tagasi sisse Kuressaare ametikooli uksest ja asus õppima kondiitriks.

Loe edasi laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)