Löögi alla võivad sattuda Põhja-Korea ja Iraan (1)

Löögi alla võivad sattuda Põhja-Korea ja Iraan

LOOTUSRIKKAD: USA praegused võimukandjad loodavad maailma vabastada tuumarelvast. Fotol on jäädvustatud hetk Ameerika uue tuumadoktriini esitluselt – (vasakult) kaitseminister Robert Gates, riigisekretär Hillary Clinton ja energeetikaminister Steven Chu.
Foto: Pentagoni veebilehekülg

Oletatavasti läheb lõppev nädal ajalukku: üleeile allkirjastasid USA ja Venemaa Prahas strateegilise ründerelvastuse vähendamise uue kokkuleppe; nädala alguses avalikustas president Barack Obama administratsioon aga Ameerika Ühendriikide uue tuumadoktriini, vastavalt millele on juba lähitulevikus kavas teostada riigi tuumajõudude transformatsioon. Kaitseminister Robert Gatesi sõnul väheneb USA kaitsepoliitikas tuumarelva osakaal, see-eest pööratakse enam tähelepanu mittetuumarelvadele, sh raketitõrjesüsteemide väljaarendamisele.

USA võimud avalikustasid uue tuumadoktriini 6. aprillil Pentagonis toimunud pressikonverentsil, kus teiste kõrgete ametnike kõrval osalesid ka kaitseminister Robert Gates ja riigisekretär Hillary Clinton. Selle dokumendi täieliku tekstiga võivad asjahuvilised tutvuda Pentagoni veebilehel www.defense.gov/npr .

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)