Saaremaa poisid alustasid edukalt EM valikturniiri

Saaremaa poisid alustasid edukalt EM valikturniiri

Foto: Raul Vinni

Eesti meesjuunioride võrkpallikoondis, kuhu kuuluvad ka Mihkel Tanila ja Timo Tammemaa, alistas EM-i valikturniiril Portugalis Soome tulemusega 3 : 0.

Soome eakaaslased said geimides vastavalt 28, 17 ja 14 punkti. Esimeses kohtumises tõi Mihkel Tanila (fotol vasakul) Eestile 7 punkti, millega osutus meeskonna tulemuslikkuselt neljandaks mängijaks.

Võrkpalliportaali www.volley.ee andmetel oli kohtumise avageim võrdne ja venis pikaks. Eestlased eksisid palju, tehes avageimis 19 viga, kuid püsisid mängus tänu kaitse- ja blokimängule (5 punkti blokist). Tasavägises geimilõpus oli mõlemal meeskonnal võimalus geim lõpetada, kuid eestlased suutsid teha seda varem.
Teises geimis alustas Eesti 3-0 spurdiga, kuid peagi jõudsid soomlased 5 : 5 järele. Seisult 9 : 9 võttis Eesti ette spurdi, mis lõppes seisuga 20 : 13, ning geim võideti kindlalt 25 : 17. Kolmandas geimis rebis Eesti kohe eest 5 : 1; 20 : 8 ning Soome kaotas 25 : 4.

Eesti meeskonna vastuvõtu edukuse protsent oli 75% (Soomel 46%), rünnakute realiseerimisel 54% (Soomel 25%).
Lisaks Soomele kohtus Eesti eile õhtul veel Ukrainaga, järgnevatel päevadel mängitakse Portugali, Türgi ja Horvaatia koondisega. Võitja pääseb otse EM-i finaalturniirile, kaks järgmist jätkavad play-off-mängudega.


Pupart jätkab, Tammemaa vastu huvi

Prantsusmaal Rennes Volley’s palliv Keith Pupart jätkab ka järgmisel aastal samas klubis, teatas Postimees. Seni hooaja pea kõik kohtumised otsast lõpuni kaasa teinud Pupart ütles, et konkureerivaid pakkumisi polnud ning oodata ta ei tahtnud, sestap võttis kohe pakkumise vastu.
Prantsusmaa meistrisarjas osaleval Rennes’i meeskonnal on hea võimalus jõuda veerandfinaali.

Teine Prantsuse klubi on kuuldavasti samuti huvitatud saarlasest – Selveris peamiselt vahetusmehe rolli täitvast Timo Tammemaast. Postimehe andmetel on võimalik, et saarlane asub järgmisest hooajast mängima Beauvais’ Oise’i farmklubis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)