Leisi teeb kiriku maale terviseraja

Leisi vallavalitsus saab õiguse osaliselt kasutada Eesti apostlik-õigeusu kirikule (EAÕK) kuuluvat Leisis asuvat maaüksust terviseraja väljaehitamiseks.

Kolmapäeval allkirjastati Eesti apostlik-õigeusu kiriku ja Leisi vallavalitsuse vahel maa tasuta avalikku kasutusse andmise leping, ütles Leisi vallavalitsuse arendusnõunik Andres Jalakas Oma Saarele.
Jalaka sõnul on terviseraja ringi kogupikkus 1,6 kilomeetrit, millest EAÕK maale jääb 400 m pikkune lõik. Rada lookleb ilusa männimetsa all otse Leisi aleviku südames.

”Tegemist on kohalikule rahvale teada-tuntud sporditegemise kohaga, kus meil näiteks tänavu talvel oli ka suusarada,” rääkis arendusnõunik, kellel on heameel, et nüüd, tänu Saarte koostöökogult saadud toetusele, on võimalik sportimisvõimalusi vallas parendada.
Projekti käigus tasandatakse raja pind, ehitatakse välja tehismägi ja kaetakse kogu rada hakkpuiduga. Terviseraja ehitustöödega on plaanis alustada suvel. Tööd lähevad Jalaka sõnul maksma 180 000 krooni.

Lepingu allakirjutamisel vallamajas avaldasid vallavanem Ludvik Mõtlep ja EAÕK kantsler Martin Toon lootust, et tulevikus pakub rada tervislikku tegevust ja positiivseid looduselamusi kõigile külastajatele.
Martin Tooni sõnul tegi EAÕK kirikuvalitsus Leisi vallavalitsuse esitatud ettepaneku suhtes heakskiitva otsuse kiiresti ja ühehäälselt ning EAÕK Pärnu-Saare piiskop Aleksandri kinnitusel on kirik valmis tulevikus maakasutusvõimalust laiendama, kui terviseraja rajajad soovivad pakkuda tervislikke liikumisvõimalusi hindavatele saarlastele veel lisavõimalusi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)