Juhtkiri: Tühjad tornid

Juhtkiri: Tühjad tornid

 

Saaremaa on positsioneerinud ennast turismisaarena. Selleks, et meelitada siia inimesi, tuleb neile luua midagi, mis huvi pakuks. Lihtsalt oma asukoha ja ilusa looduse peale lootma jäämine pikas perspektiivis kasu ei too. Üks huviobjekte võiks olla külastajatele avatud tuletornid.

Laidunina torniga juhtunu on jällegi näide sellest, et isegi kui pealehakkamist oli, tegudest asja ei saanud. Sõrve tuletorni rahvale avamisest on samuti muudkui räägitud ja räägitud, kuid tegudeni jällegi jõutud ei ole.

Võib-olla oleks lahendus, kui tuletornidega hakkaks tegelema kohalik turismi katusorganisatsioon. Rääkides läbi omavalitsustega, tehes koostööd ja kujundades niimoodi sellise väärt turismimarsruudi. Nagu praegu tehakse maalinnadega. Küll raha ka kuskilt leitakse. Pole see maailmast veel otsa saanud!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)