Ekspress: Rimi pressib tootjatelt odavamat lihahinda (11)

Ekspress: Rimi pressib tootjatelt odavamat lihahinda

 

Ka Kuressaares esindatud Rimi ja Säästumarketi poed müüvad ainult välismaalt pärit liha, sest kaupluseketi omanikud on esitanud Eesti tootjatele ultimaatumi: enne teie kaupa ei müü, kui hinda alla ei lase!

Sellise väitega tuli eile välja nädalaleht Eesti Ekspress. Leht lisas, et tarnijalt odavama hinna nõudmises pole midagi uut, sest näiteks kaks nädalat tagasi ei saanud Säästumarketitest osta ajalehti, kuna Rimi nõudis lehekaubandusega tegelevalt Lehepunktilt hindade alandamist.

Samamoodi on Ekspressi kinnitusel kauplusekett avalikkusele märkamatult eemaldanud ajutiselt muid tooteid. Suurim mõju oli aga mullusügisesel nn piimasõjal, millega läksid kaasa ka teised kaupluseketid.
Nüüd on järg jõudnud liha kätte ja välismaise liha pani Rimi müüki oma kaubamärgi all: see tähendab, et tarbija ei pruugi tähelegi panna, kus siga või veis on kasvanud, tapetud ja töödeldud.

Rimid ja Säästumarketid kuuluvad Rootsi firmale, mis omakorda kuulub Hollandi firmale. Kauplustes müüdavat välismaist liha töödeldakse Rimiga samasse kontserni kuuluvas Poola firmas. Liha ise on pärit Iirimaalt.
Rimi Eesti Foodi turundusjuht Evelin Mägioja saatis juba lihakampaania alguses laiali firmasisese memo, teatades, et välismaise liha müükipaiskamine on ajutine lahendus ja käivad läbirääkimised kodumaiste tootjatega toore sea- ja veiseliha müügiks ning kokkuleppele loodetakse jõuda mõne nädala jooksul.

Näiteks Saaremaa lihatööstuse tegevjuht Aivar Aru on Eesti Ekspressile öelnud, et kõnelused on pooleli: “Hinnani ei ole veel jõudnud. Eks meid kõiki kombatakse.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 38 korda, sh täna 1)