Muruniitmine ajas naabrid tülli (4)

Ringkonnakohus jättis eile jõusse Kuressaare mehele mõistetud karistuse, mille too pälvis naabrile raudkangiga kallale minemise pärast. Tüli tekkis sellest, et kannatanu otsustas pügada ka naabri pikaks kasvanud muru.

Naabrite riid sai alguse siis, kui Kuressaares oma koduõues trimmeriga muru niitnud mees läks omavoliliselt niitma ka naabri muru. Süüdistatav väitis kohtus, et tema keelanud kannatanut ega lubanud toda oma maale, mees aga tulnud talle kallale ja löönud trimmeriga. Kannatanu omakorda kinnitab, et hoopis tema sai naabrimehelt raudkangiga löögi.

Kuigi mõlemad mehed pöördusid avaldusega politsei poole, alustati kriminaalmenetlust vaid maa omaniku suhtes, kes Kuressaare kohtumaja otsusega vägivallatsemise eest pooleks aastaks tingimisi pooleteist aastase katseajaga vangi mõisteti.
Mees polnud karistusega nõus ja kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse. Seal jäeti karistus eile muutmata.

Kohtualuse kaitsja Harland Paas ei osanud eile veel öelda, kas nad kaebavad edasi riigikohtusse. Kaitsja on seisukohal, et omand on püha ja puutumatu ning võõrale maale omavoliliselt muru niitma tulnud naabrimees oleks pidanud omaniku keeldu aktsepteerima.
Paas lisas, et Tallinna ringkonnakohtu seisukoha järgi peaks kohtualune tänulik olema, et naabrimees tema muru niita tahtis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)