Juhtkiri: Paksu naise laulu ootel (2)

Juhtkiri: Paksu naise laulu ootel

 

On selline ütlus, et ooperietendus ei lõppe enne, kui paks naine on laulnud. Kuressaares pole seda laulu veel kuulda olnud. Omaette ooper ooperipäevade rahastamisega algab igal aastal ikka ja jälle.

Sel issanda “masuaastal” 2010 poetab Kuressaare linn Eesti Kontserdi taskusse kuutsada jakobsoni sisaldava rahaümbriku. Tekib taas n-ö korduma kippuv küsimus, et kas ajal, mil linnavalitsus on kokku tõmmanud eelarvet ja kahandanud sinna suurimat tulu toovate linnakodanike erinevaid toetusi pea nullini, maksab ikka nii lahkelt seda ühte üritust toetada.

Kindlasti on hea, et ooperipäevade taoline üritus on käima läinud ja toimub. Selge on ka see, et kohalikud ettevõtted ja kaudselt ka linn saavad sellest üritusest tulu, kuid kahtlane on, et kas sellest nende samade maksumaksjate toetusi taastatakse. Oleks tore, kui nii läheks, ja kõik oleks rahul. Siis võiks öelda, et paksu naise laul on ette kantud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 52 korda, sh täna 1)