Juhtkiri: Ka suurveest võib rõõmu tunda

Juhtkiri: Ka suurveest võib rõõmu tunda

 

Ükski loodusnähtus ei ole nii halb, et poleks võimalik selles midagi head näha. Pidevad lumesajud ja umbetuisanud teed tegid tuska kõigile liiklejatele. Aga ometi leidus palju neid, kes ilusast talvest puhast rõõmu tundsid ja talvemõnusid täiega nautisid. Olid need siis lapsed, sportlased, loodusevaatlejad või kes iganes, aga mure kõrval jätkus lumest saadud rõõmu kindlasti rohkem.

Loogilise jätkuna lumisele talvele on nüüd käes kevadiste üleujutuste aeg. Vett jätkub sel kevadel ka sinna, kus seda varem olnud ei ole. Telerist nähtu põhjal tekib tunne, et kogu Eestimaa on äkitselt üle ujutatud. Aga ka sellist rahva rändamist kui sel aastal Tuhala nõiakaevu juurde toimub, pole sealmail varem nähtud.

Kindlasti on ka Saare maakonnas tulvavetest põhjustatud ennenägemata looduspilte, mida tasuks jäädvustada. Sellepärast kutsub toimetus kõiki pildistama suurvett keldrites, kaevudes, põldudel, jõgedes ja mujal. Iga kevad on omanäoline, selles ei kahtle täna meist keegi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)