Nael: Saarlased on kevadel aktiviseerunud

Nael: Saarlased on kevadel aktiviseerunud

 

Kui kevad sel nädalal veed valla päästis, kutsusin endale külla mõned vanad sõbrad, kellega koos sai vanasti kevadeti ikka kraavipervel pajupille meisterdamas käidud. Seekord oli kraavipervel muudki näha.

“Ets kae, linnajuhid vallutavad palgatabeli tippu,” ütles hea sõber professor Kosmos käega viibates. Tõepoolest, taamal kõrgus hiiglaslik küngas, mille külgedel sipelgamõõtu inimkujud üksteist alla rebides muudkui ülespoole üritasid trügida. Vana tuttav Kiibi-Kalle oli esimestest veidi maha jäänud ja loopis neid kiipidega, lootes rivaalid sel moel alla kukutada.

Vaid üks tüüp kõndis all tasasel maal kärsitult ümber palgatabeli. See oli Kohalik Mees, kes paistis lootvat, et temalegi ülevalt midagi pudeneks. Oli ilmselge, et Kohalik Mees ootas almust teadusliku ekspeditsiooni tarvis. Kosmos oli hiljuti Kohaliku Mehega kõrtsis käinud ja teadis tema plaanidest kõike. Mees olevat teoreetiliselt kindlaks teinud, et Saaremaa sees on teine Saaremaa, mida kiivalt avalikkuse eest varjatakse, ning on seetõttu otsustanud Saaremaa sisse ekspeditsiooni korraldada.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)