Muna, tibu ja kook (1)

Muna, tibu ja kook

KÄBIKESED MUNADEGA: Ragne-Ketter, Emma, Eva, Helle, Ethan Jesse, Astrid, Regor, Mark Erik, Pilleliis, Liisi.
Foto: Egon Ligi

“Lihavõttepäev! Munade värvimise päev! Kevade algus!” hõiskasid käbikesed läbisegi küsimuse peale, et mis päev see munadepüha või suur reede siis õieti on.
Käbikesed, muide, on Kärla lasteaia koolieelikute rühm. Veel on Kärla lasteaias Urvakeste ja Pähklikeste rühm. Sel kolmapäeval valmistusid kõik suuremad ja väiksemad hoolega saabuvateks lihavõttepühadeks.

Tööjaotus oli järgmine: Käbikesed kui kõige vanemad lapsed värvisid mune. Kohe päriselt. Sibulakoortega ja puha. Urvakesed, need keskmised, küpsetasid kooki! Ka päriselt. Päris jahust ja munadest ja suhkrust. Ja panid päriselt ahju ka. Ning Pähklikesed, lasteaia kõige tillemad, meisterdasid imearmsaid tibupilte. Sama armsaid, kui nad ise on.

Mida need munadepühad siis ikkagi tähendavad?

Käbikeste Laural on asjad selged: “See on kevade algus. See tähendab seda, et siis on kevad käes. Muna on kevade sümbol. Kevadel ärkab nagu see õue ellu. Siis lumi hakkab sulama ja päike tuleb kõrgemale ja lehed hakkavad juba puudel õitsema. Ja linnud tulevad lõunamaalt tagasi.”

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 79 korda, sh täna 1)