Kaks kohalikku päevalehte ilmub Eestis ainult Saaremaal (20)

Kaks kohalikku päevalehte ilmub Eestis ainult Saaremaal

 

Saare maakonna elanikud on ammu harjunud pea iga päev võtma postkastist või ostma poest värske ajalehe kodusaarte uudistega, hiidlased seevastu saavad seda luksust endale lubada vaid kahel korral nädalas ning harjumaalasteni jõuab kohalikku elu kajastav ajaleht ainult kord nädalas. Pealegi saavad saarlased valida kahe võrdväärse kohaliku sõnumitooja vahel, samas kui teistes maakondades see võimalus sama hästi kui puudub.

Oma kohalik päevaleht (s.o vähemalt neli korda nädalas ilmuv ajaleht) oli saarlastel olemas juba enne Teist maailmasõda, pärast sõda aga tuli neil leppida kolm korda nädalas ilmuva rajoonilehega nagu igal pool mujal. Kuni 1. juulil 1992 ilmus Oma Saare esimene number. Sellest päevast peale on saarlastel taas oma kohalik päevaleht – Oma Saar ilmus algul neli, siis viis korda nädalas. 1997.–1998. a ilmus Saaremaal koguni kolm ajalehte.

Majandusolud jäid aga kolmele lehele kitsaks ning järgmise aasta kevadel oli saarlastele alles jäänud võimalus tellida või osta ainult ühte kohalikku päevalehte.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)