Juhtkiri: Tüng pealinna raelt (11)

Juhtkiri: Tüng pealinna raelt

 

Meenutame üht tuntud eesti filmi, kus Tallinna raekotta tiritud parun kriiskas “Seakari!” ja talle vastati, et tema ees seisab aulik raad, mitte seakari. Täna tahaks küll seadusandjalt küsida, kes meie riigis siis ikka niite tõmbab? Staatuselt on pealinna meer ja Torgu vallavanem ühel pulgal, ometi on oht, et Tallinna tarbeks kehtestatud maksud hakkavad mõjutama ka teiste rahakottide sisu.

Midagi on mäda, öeldakse sellise olukorra kohta. Piltlikult öeldes – üks vald kehtestab maksu ja see mõjutab ka teiste rahakotti. Ehk saarlane, kes Kuressaare linnas näiteks Selverist või Säästumarketist vms suurpoest kaupa ostab, maksab kinni ka pealinlaste priiskamise.

Mida teha? Loomulikult keevitada ruttu kinni kõik seadustes olevad augud. Ei usu, et Tallinna volikogu mõtles müügimaksu kehtestades sellele, et endale raha mujalt kantida. Aga 101 rahvaesindajat peaks seadusi kehtestades suutma mõelda küll!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 31 korda, sh täna 1)