Päästjad saavad korvtõstuki

Lähiajal saab Saaremaa päästeosakond oma käsutusse hädavajaliku korvtõstukiga auto, mis asub praegu Raplamaal.

Täieneb ka reostustõrje tehniline baas. “Otsus, et masin tuleb meile, on kõrgemal pool juba tehtud,” kinnitas eile Oma Saarele Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe, lisades, et tõstuk-auto jõuab siia kohe, kui see on remonditud.

Tegemist on käest kätte käinud autoga, mis Lindmäe sõnul on oma parimad aastad mööda saatnud välismaal, kuid töökorras autona on aastaid töötanud ka Raplamaal. “Kuna mandril on siiski mingisuguse tihedusega ja suurtes linnades redelautod ja korvtõstukid olemas, siis see masin otsustati Kuressaarde saata,” rõõmustas Lindmäe, sest suurte tulekahjude korral on korvtõstukist palju abi.

“Inimestel on turvauksed, kust ei pääse sisse ei varas ega vajadusel ka päästja,” selgitas ta sellise masina vajalikkust, lisades, et neljas ja viies korrus oleks neile juba probleem, mis saab õnneks peatselt lahenduse.
Peale korvtõstukiga auto saavad Saaremaa päästjad ka õlikorjehaagise, selle peal on varustust, millega reostust kokku koguda. Sellist varustust on natuke ka päästeautode peal, kuid siiski üsna vähe. “Nüüd saame natuke parema varustuse ükskõik millise õli või muu maapinda mittesobiva vedeliku kokkukorjamiseks,” ütles Lindmäe.

Päästeosakonna juhataja lubas, et kui ilmad soojenevad ja uued masinad Saaremaale jõuavad, korraldavad nad kõikidele huvilistele päästetehnikat tutvustava päeva. “Rivistame kogu oma tehnika maja juurde, nii uue paakauto kui ka korvtõstukiga auto, ja kutsume huvilisi nendega tutvuma,” rääkis Lindmäe tulevikuplaanidest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)