Muhus plaanitakse avada turuhoone

MTÜ Muhu Mõte plaanib Muhu saarel rajada ühisturustuspunkti, kus hakatakse müüma kohalikke aiasaadusi ja muid kohapeal toodetud kaupu.

Seoses turustuspunkti rajamise plaaniga on praegu käsil tasuvusuuring, mis selgitab välja ühisturustuspunkti võimalike kasutajate ja külastajate arvu, samuti võimaliku sortimendi kohapealsetest toodetest ja saadustest. Uuritakse, kui palju on inimesi, kes tahaksid turustuspunktis müüa oma kartulit, porgandit, kapsast või õunu, Muhu vetest püütud kala või kohapeal kütitud ulukite liha. Üks turustuspunkti sortimendi rikastaja võiks olla ka Hellamaale tehtav ühisköök, kus hakatakse valmistama moose, õunamahla jmt.

Uuringu läbiviija Triin Vokk ütles, et lähtuvalt selle tulemustest võetakse vastu otsus, kui suurt hoonet oleks turustuspunktile vaja ja kust saada raha punkti rajamiseks. “Muhu on nii hea koha peal, et siit sõidab läbi päris palju turiste ja palju on ka suvitajaid, kes on huvitatud kohapealt värskete saaduste ostmisest,” rääkis Triin Vokk.

“Pean väga oluliseks, et suvemuhulased saavad võimaluse osta värsket kraami kohalikelt, samas on kalurid näiteks huvitatud püütud kala müümisest,” märkis Muhu valla arendusnõunik Mihkel Jürisson. Tema sõnul on punkti rajamise eestvedaja küll MTÜ Muhu Mõte, kuid kindlasti toimub see koostöös teiste organisatsioonidega ja Muhu valla kaasalöömisel. Praegu ei ole Jürissoni sõnul veel selge, kas punkti tarvis ehitatakse uus hoone või kasutatakse mõnda olemasolevat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)