Tornimäel etendati Tätte “Laternat”

Rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil, oli Tornimäe rahvamajas esietendus. Kohalik näitemänguseltskond Tungal tõi lavalaudadele Jaan Tätte “Laterna”. Lavastaja oli Evi Ringmäe ja peaosas Lea Laht.

Tungla “Latern” meelitas kohale saalitäie rahvast, nii väikesi kui ka suuri, noori kui ka vanu. Iseenesest ei ole siin midagi imestada, sest Tornimäel isetegijaid armastatakse. Ja ise tehakse hästi ja nauditavalt. Ja palju.
Kiiduväärt rollid (Lea Laht, Anu Urmet, Rainer Helde, Meelis Pärn ja Raivo Kabur) ja hästi välja mängitud dialoogid. Ehkki lava tundus kohati väikese seltskonna jaoks natuke suur, suudeti see siiski enamjaolt teatrit täis mängida ning etenduse lõppedes ei tahtnud kiidusõnad ja aplaus lõppeda.

Muidugi on Tätte tükk inimlik, täis igatsust kättesaamatu ja võõramaise järele – tuleb ju lavastuses kosilast ootaval peretütrel (Lea Laht) pähe hakata ootamatult randa uhutud tünnide seest endale peigmeest otsima. Värvikad karakterid on need kauge kandi mehed: esimene neist (Rainer Helde) edevat sorti ärimees ja teine (Meelis Pärn) omamoodi veider suur mõtleja. Ja vanapaar (Anu Urmet ja Raivo Kabur) väärib ehk eriliselt esiletõstmist oma hästi välja mängitud elutarkusega.

Igal juhul ei hakanud saalis istudes kordagi igav, vastupidi, naerda sai inimlike nõrkuste üle lausa pisarateni ning tagantjärele tahaks teha Tornimäe kohalikele tegijatele suure kummarduse, sest neid ju tasub vaatama minna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)