Pihtla loobub õpilaste linnasõidu hüvitamisest (11)

Pihtla vallavolikogu otsustas eile loobuda linnakoolides käivate põhikooliealiste laste bussisõidu toetamisest 2011.–2012. õppeaastal. Praegu makstakse Vätta poolsaare lastele linnakooli sõit kinni täies mahus, teistele kompenseeritakse aga pool piletihinnast.

Volikogu hariduskomisjoni esimees Tiit Kaasik ütles volikogu istungil, et praegusel õppeaastal ei ole mõttekas sõidusoodustust kaotada, kuid tuleval õppeaastal tuleks seda kindlasti teha. “Et väärtustada oma valla koolides käimist,” märkis ta.

Samas tuleb vallal nüüd täpselt välja mõelda, kuidas on kõige õigem sõitma panna õpilasringibuss, sest siiani ei ole Vätta poolsaare lapsed pidanud Kaali kooli peale mõtlema – pärast Vätta kooli sulgemist jäi sealsete inimestega kokkulepe, et vald hüvitab õpilaste linnakoolidesse sõidu, kuna Kuressaare koolis on logistiliselt kergem käia.

Tänavusel õppeaastal õpib mujal kui oma valla koolides 30 Pihtla last, kuigi vallal on põhikool Kaalis ja 4-klassiline algkool Pihtlas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)